fbpx

Acnebehandeling

Bij het bepalen van de juiste huidbehandelingen:

voor acne / onzuiverheden / te dikke vale huid / Rocacea moeten wij rekening houden met het volgende:

 

Hormonen en voeding kunnen niet los van elkaar gezien worden. Hormonale Acne wordt onder andere beïnvloed door de hormonen (IGF1 en Insuline). Hun activiteit wordt bepaald door wat je eet. Uw eetpatroon beïnvloedt de hormoon stabilisering of juist activering. Bij te veel Koolhydraten (suikers) zal het hormoon Insuline en IGF1 de talgproductie verhogen en onderzoeken wijzen uit dat onder invloed van hormonen een verhoogde groei aan huidcellen ontstaat. Dit wil niks anders zeggen dat de bovenste laag van onze huid (hoornlaag) dikker wordt waardoor de afscheiding van talg belemmerd wordt. Door deze huidverdikking, verhoogde temperatuur en het niet goed kunnen afvoeren van talg creëren ze een perfecte leefomgeving voor de bacterie P. Acnes. Hierdoor kunnen puistjes en ontstekingen ontstaan. Aangezien zuivel van nature ook een groeihormoon (androgenen) en IGF1 bevat, is zuivel daarom ook uit den boze bij de bestrijding van hormonale Acne.

 

Insuline; is een opslaghormoon, door het eten van Koolhydraten (suikers) stijging van insulinewaarde in het bloed. Insuline-achtige groeifactor IGF1 is een groeihormoon en werk altijd hand in hand met insuline. Neemt de Insuline toe dan neemt ook de IGF1 toe (dit heeft een directe werking op de talgproductie en verhoogd de groei aan huidcellen en 5 x sterker hormoon dan Testosteron).

 

Insuline en het Insuline-achtige groeifactor IGF1 werken altijd hand in hand. Op het moment dat er meer insuline aangemaakt moet worden zal het hormoon IGF1 ook stijgen. Ook maakt het de huid gevoeliger voor de invloed van androgenen die in de eierstokken en testikels worden gestimuleerd. Testosteron verhogen ontstekingsgevoeligheid en vertragen wondgenezing.

 

Belangrijk Zink/ Groene thee / Meervoudige onverzadigde vetzuren.

Glycemische index ( brood, kant en klare hap, aardappels, witte rijst) hebben het neveneffect dat de talfproduktie wordt gestimuleerd en daarbij zijn het krachtige groeihormonen.

 

Met ons eetpatroon en levensstijl brengen wij continue schade aan ons lichaam. Het is een soort vicieuze cirkel waar je in zit. Buiten het feit dat je realistischer moet worden wat het allemaal doet met ons lichaam is het voor nu belangrijk dat er gekeken wordt waar het mis gaat en zullen wij de voeding moeten ontcijferen. Het is daarom ook belangrijk om tenminste 3 dagen (liefste 5 of 7 dagen) bij te houden wat je eet en drinkt. Het heeft geen zin om bepaalde dingen niet in te vullen want we zoeken naar een oplossing en dan kan natuurlijk alleen als we aan beide kanten eerlijk zijn.

Vermijden van voeding:

*Zo min mogelijk suikers: te veel suiker / verhoogde insuline/ verhoging talg en groeifactor van de hoornlaag.
*Zuivel (rauwe melk) Houdbare melk/ boter/kaas en yoghurt. (zuivel is van nature al een groeihormoon (androgeen) en bevat weer IGF1 – 5 x sterker is dan testosteron).
*Glycemische Index: Brood/ aardappels kant en klare hap witte rijst.
*Laat Junkfood staan: Je moet eigenlijk altijd goed eten maar als je puistjes hebt is dit nog belangrijker. Hoe verleidelijk het ook is. Buiten de verzadigde vetten krijg je ook nog veel “hulpstoffen” (suikers) binnen
*Beperk het eten en drinken van zuivel

Cosmedix werkt dus met hoog geconcentreerde werkzame stoffen.

En vooral Vit. A is een werkzame stof waar de huid rustig en opbouwend aan moet wennen.

Wat kan je zelf doen:

* Nooit wrijven met een handdoek als je je gezicht droog wil vegen, altijd deppen.
* Eet veel rauwe wortel / Hoge geconcentreerd aan Vit. A.
* Wissel vaker je kussensloop.
* Reinig 2 maal daags je gezicht met een goede milde reiniging en lotion. Verzorg je huid 2 x daags met de door ons geadviseerde crème.
* Vit. C – sterke anti-oxiadant Beautysupps verkrijgbaar bij ons.
* Mijd zon en zonnebank uitdroging van de huid lijkt in eerste instantie te werken maar later zal de talg het vochttekort opvangen en de uitwerking is zichtbaar door onrust en verstoppingen.
* Water drinken : 2 a 3 liter per dag is een MUST.
* Gebruik alleen minerale poeders die wij jou adviseren en laat voorlopig alle vloeibare make-up achterwegen.

WhatsApp chat