De nieuwe prijslijst is van toepassing voor Juni 2020 en geld niet op reeks gemaakte afspraken.
1. Voor wie is de IPL-behandeling geschikt?
Om IPL te laten slagen is het belangrijk dat het te verwijderen haar pigment bevat. Op deze manier worden namelijk de lichtflitsen naar de juiste plek geleidt. In blonde, rode en grijze haren is er (bijna) geen pigment aanwezig. In dit geval kunnen we succes niet garanderen.
Donkerdere huidtypes (huidtype VI) zijn uitgesloten voor een IPL-behandeling door het hoge pigmentgehalte in de huid. Twijfel je of je in aanmerking komt voor een IPL-behandeling? Tijdens het intakegesprek nemen wij een IPL- en medisch anamneseformulier met je door.
2. Is de IPL-behandeling pijnlijk?
Als de lichtflits het haarzakje bereikt kun je een prikkende sensatie ervaren. Dit voelt als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.
3. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een IPL-behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. Helaas bevinden de meeste haren zich echter in de zogenaamde rustfase. Daarom zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.
4. Mag ik van tevoren nog scheren, epileren of ontharingscrème gebruiken?
Epileren mag niet. Stop hier minstens 8 weken van tevoren mee. Doe je dit niet, dan zal de behandeling weinig opleveren omdat er geen haartjes over zijn die de lichtflitsen geleiden. Scheren mag wel, doe dit het liefst 24 tot 48 uur voor de behandeling. Door de stoppeltjes zo kort mogelijk te houden is de behandeling minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. Gebruik daarnaast geen crèmes die de haargroei remmen. Deze zorgen er namelijk voor dat de haren niet uit hun rustfase komen.
5. Wat zijn de redenen waarom een IPL-behandeling niet kan werken?
Wanneer een behandeling niet werkt kan dit verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld:
6. Kunnen minderjarigen ook worden behandeld tegen overmatige haargroei
Tijdens het intakegesprek wordt dit individueel bekeken. Minderjarigen worden, wanneer mogelijk, alleen behandeld met toestemming van de ouders of voogd.
7. Kunnen gebleekte haartjes behandeld worden tijdens de kuur?
Dat kan, tot 1 week voor de behandeling. Op het moment van de behandeling is het haar dan weer voldoende gegroeid om de warmte naar de juiste plek te geleiden.
8. Komen de haren terug?
Nee, vernietigde haarzakjes kunnen nooit meer een haartje produceren. Let wel, bij een IPL-behandeling neemt de haargroei met maximaal 80-90% af. Wil je voor 100% onthaard worden? Dan is IPL misschien niet realistisch.
Onze huid bevat namelijk duizenden haarzakjes die slapen of dons produceren. Deze kunnen door hormoon veranderingen (denk zwangerschap of menopauze), bij gebruik van bepaalde medicijnen en verschillende stoornissen wakker worden. Na lange tijd haarvrij te zijn geweest, kunnen de haartjes dus weer de kop opsteken.
9. Kan ik het gebruik van medicijnen combineren met een IPL-behandeling?
Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor het licht van het IPL-apparaat. Lees daarom altijd de bijsluiter!
Slik je een bepaald medicijn al jaren en heb je nooit overgevoeligheid voor licht ervaren? Dan kun je een aantal testpatches laten uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. Gaat dit goed, dan kunnen plekken behandeld worden waarmee je niet in de zon komt; de oksels bijvoorbeeld.
Ontstekingsremmers als Prednison gaan niet samen met IPL. Deze remmen bepaalde cellen af, die juist actief zouden moeten worden na een behandeling. Dit om de huid te normaliseren. Overleg bij twijfel altijd eerst met een arts.
10. Kan er over een tatoeage heen behandeld worden?
Nee. Doordat donkere kleuren energie aantrekken wordt de huid te warm. Hierdoor ontstaan korstjes die er na een paar weken afvallen. Wil je jouw tattoo mooi houden? Dan moet er om de tattoo heen gewerkt worden. Toch over de tattoo heen werken? Dit kan extra pijnlijk zijn.
11. Kan ik een behandeling krijgen tijdens een zwangerschap?
Nee. Tijdens een zwangerschap is je hormoonhuishouding namelijk heel anders, we weten dan niet hoe het effect gaat zijn. De haargroei kan tijdens een zwangerschap bijvoorbeeld tijdelijk toe- of afnemen, waardoor we te veel of te weinig behandelen. Daarnaast kan de huid anders reageren op lichtbronnen. Dit is niet gevaarlijk maar kan wel als onprettig worden ervaren.
Wij willen geen enkel risico nemen. Probeer je zwanger te worden? Vertel dit dan tijdens het intakegesprek. Je kunt dan alleen tijdens of vlak na de menstruatie behandeld worden.
12. Kan ik tijdens de zomermaanden een IPL-behandeling doen?
In principe kun je je het hele jaar door laten behandelen. Wel adviseren wij de behandelde locatie 2 weken vóór en 1 week na een behandeling niet aan de volle zon bloot te stellen. Je kunt de huid beschermen door gebruik te maken van een zonnebrandcrème met hoge factor. Deze kun je in de salon verkrijgen.
13. Kan ik in de zon of onder de zonnebank vóór en ná de behandelingen?
In reactie op zonlicht maakt de huid meer pigment aan. Dit kan ervoor zorgen dat de toegevoerde warmte tijdens een behandeling niet alleen door de haarwortel wordt opgenomen, maar ook door de huid. Later, in de zon, kan dit witte vlekken veroorzaken in de huid. Het kan even duren voordat deze vlekken zijn bijgetrokken.
14. Wanneer is de ontharingskuur succesvol?
We mogen een kuur succesvol noemen wanneer we 80-90% van de haargroei hebben verminderd. Veel cliënten behalen dit percentage al na 6 behandelingen, al zijn er gemiddeld 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat.