fbpx
MDS18

Definitieve Ontharing met de MedioStar

Ben jij het scheren ook zo zat? En wil je het hele jaar door kunnen genieten van gladde benen, zachte oksels en een haarloze bovenlip? Maar dan zonder het dagelijks scheren of andere pijnlijke ontharingsmethodes? Dan is definitieve ontharing met de MedioStar laser echt iets voor jou!

 

Dus gooi je scheermesje in de prullenbak, en maak direct een afspraak. Nooit meer snijwondjes, uitslag of ingegroeide haartjes! IPL is veilig en kan op bijna ieder lichaamsdeel (of in het gezicht) worden toegepast.
112

Laserontharing met de Mediostar

Zeg maar dag tegen wekelijks scheren, harsen en epileren! Ga in plaats daarvan voor een MedioStar laserbehandeling! Dit is veilig en zo goed als pijnloos en kan op bijna ieder deel van het lichaam of in het gezicht worden toegepast.

 

Door middel van lichtflitsen kom jij van je ongewenste haargroei af. Zo’n lichtflits wordt omgezet in warmte en komt via het pigment van de haren in de haarwortel terecht. Deze haarwortel wordt door de warmte vernietigt waardoor het haar niet terug kan groeien.

Veel gestelde vragen

1. Voor wie is de laserbehandeling geschikt?

Om een laserbehandeling te laten slagen is het belangrijk dat het te verwijderen haar pigment bevat. Op deze manier worden namelijk de lichtflitsen naar de juiste plek geleidt. In blonde, rode en grijze haren is er (bijna) geen pigment aanwezig. In dit geval kunnen we succes niet garanderen.

 

Donkerdere huidtypes (huidtype VI) zijn uitgesloten voor een laserbehandeling door het hoge pigmentgehalte in de huid. Twijfel je of je in aanmerking komt voor een laserbehandeling? Stuur gerust een berichtje.

 

2. Is een laserbehandeling pijnlijk?

Als de lichtflits het haarzakje bereikt kun je een prikkende sensatie ervaren. Dit voelt als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.

 

3. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een laserbehandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. Helaas bevinden de meeste haren zich echter in de zogenaamde rustfase. Daarom zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 

4. Mag ik van tevoren nog scheren, epileren of ontharingscrème gebruiken?

Epileren mag niet. Stop hier minstens 8 weken van tevoren mee. Doe je dit niet, dan zal de behandeling weinig opleveren omdat er geen haartjes over zijn die de lichtflitsen geleiden. Scheren mag wel, doe dit het liefst 24 tot 48 uur voor de behandeling. Door de stoppeltjes zo kort mogelijk te houden is de behandeling minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. Gebruik daarnaast geen crèmes die de haargroei remmen. Deze zorgen er namelijk voor dat de haren niet uit hun rustfase komen.

 

5. Wat zijn de redenen waarom een laserbehandeling niet kan werken?

Wanneer een behandeling niet werkt kan dit verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld:

  • De behandeling is te vroeg gestart nadat er vaak geharst/geëpileerd is.
  • Het lasersysteem kan de haartjes niet behandelen omdat deze te licht van kleur zijn. Dit is het geval bij witte of grijze haartjes, maar ook rode haren bevatten (te) weinig pigment.
  • Een stoornis in het endocriene stelsel, veel mannelijke hormonen of een overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen. Hierdoor worden er steeds andere slapende haarzakjes actief gemaakt dan de haarzakjes die tijdens de behandelingen bestonden.
  • Verkeerde tussenpozen: het lichaam maakt haartjes aan in een bepaald ritme. Houd daarom altijd de juiste periodiek aan tijdens een kuur.

 

6. Kunnen minderjarigen ook worden behandeld tegen overmatige haargroei

Tijdens het intakegesprek wordt dit individueel bekeken. Minderjarigen worden, wanneer mogelijk, alleen behandeld met toestemming van de ouders of voogd.

 

7. Kunnen gebleekte haartjes behandeld worden tijdens de kuur?

Dat kan, tot 1 week voor de behandeling. Op het moment van de behandeling is het haar dan weer voldoende gegroeid om de warmte naar de juiste plek te geleiden.

 

8. Komen de haren terug?

Nee, vernietigde haarzakjes kunnen nooit meer een haartje produceren. Let wel, bij een laserbehandeling neemt de haargroei met maximaal 80-90% af. .

Onze huid bevat namelijk duizenden haarzakjes die slapen of dons produceren. Deze kunnen door hormoon veranderingen (denk zwangerschap of menopauze), bij gebruik van bepaalde medicijnen en verschillende stoornissen wakker worden. Na lange tijd haarvrij te zijn geweest, kunnen de haartjes dus weer de kop opsteken.

 

9. Kan ik het gebruik van medicijnen combineren met een laserbehandeling?

Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor het licht van het laserapparaat. Lees daarom altijd de bijsluiter!

 

Slik je een bepaald medicijn al jaren en heb je nooit overgevoeligheid voor licht ervaren? Dan kun je een aantal testpatches laten uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. Gaat dit goed, dan kunnen plekken behandeld worden waarmee je niet in de zon komt; de oksels bijvoorbeeld.

 

10. Kan er over een tatoeage heen behandeld worden?

Nee. Doordat donkere kleuren energie aantrekken wordt de huid te warm. Hierdoor ontstaan korstjes die er na een paar weken afvallen. Wil je jouw tattoo mooi houden? Dan moet er om de tattoo heen gewerkt worden. Toch over de tattoo heen werken? Dit kan extra pijnlijk zijn.

 

11. Kan ik een behandeling krijgen tijdens een zwangerschap?

Nee. Tijdens een zwangerschap is je hormoonhuishouding namelijk heel anders, we weten dan niet hoe het effect gaat zijn. De haargroei kan tijdens een zwangerschap bijvoorbeeld tijdelijk toe- of afnemen, waardoor we te veel of te weinig behandelen. Daarnaast kan de huid anders reageren op lichtbronnen. Dit is niet gevaarlijk maar kan wel als onprettig worden ervaren.

 

Wij willen geen enkel risico nemen. Probeer je zwanger te worden? Vertel dit dan tijdens het intakegesprek. Je kunt dan alleen tijdens of vlak na de menstruatie behandeld worden.

 

12. Kan ik tijdens de zomermaanden een laserbehandeling doen?

In principe kun je je het hele jaar door laten behandelen. Wel adviseren wij de behandelde locatie 2 weken vóór en 1 week na een behandeling niet aan de volle zon bloot te stellen. Je kunt de huid beschermen door gebruik te maken van een zonnebrandcrème met hoge factor. Deze kun je in de salon verkrijgen.

 

13. Kan ik in de zon of onder de zonnebank vóór en ná de behandelingen?

In reactie op zonlicht maakt de huid meer pigment aan. Dit kan ervoor zorgen dat de toegevoerde warmte tijdens een behandeling niet alleen door de haarwortel wordt opgenomen, maar ook door de huid. Later, in de zon, kan dit witte vlekken veroorzaken in de huid. Het kan even duren voordat deze vlekken zijn bijgetrokken.

 

14. Wanneer is de ontharingskuur succesvol?

We mogen een kuur succesvol noemen wanneer we 80-90% van de haargroei hebben verminderd. Veel cliënten behalen dit percentage al na 6 behandelingen, al zijn er gemiddeld 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat.

WhatsApp chat