fbpx

OMEGA-3

– Uit de Noordelijke IJszee
100% natuurlijk

De omega-3-olie in EQ Pure Arctic Oil bestaat uit DHA- en EPA-concentraten van kabeljauw gevist door visserijen in de Noordelijke IJszee. De MSC- en CoC-gecertificeerde productiefaciliteit Pharma Marine maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde technologie die een uitgebreid reinigingsproces omvat.

Hierdoor kan zeer voedzame vis gebruikt worden als basis voor de productie van zuivere, duurzame omega-3 producten van een bijzonder goede kwaliteit. Deze Noorse kabeljauwvisserijen (Noordoostelijke Arctische kabeljauw, schelvis en koolvis) zijn gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC). Pharma Marine heeft bovendien het Chain of Custody (CoC)-certificaat in overeenstemming met de MSC-normen voor het handhaven van de traceerbaarheid terug naar de vorige lot. MSC-certificering staat voor de gouden standaard, aangezien slechts 10% van de visserijen wereldwijd deze certificering hebben.

Wit goud

Residuele grondstof uit kabeljauw is al eeuwen een belangrijke bron van omega-3. Het vissen op kabeljauw en de productie van kabeljauwproducten speelt al eeuwen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van Noorwegen. Zeelieden konden maanden leven van de eiwitten en vitaminen uit de voedzame en gemakkelijk te bewaren gedroogde kabeljauw.

Het witte goud, zoals velen het noemde, maakte van gezouten klipvis en levertraan handelsgrondstoffen tijdens de vikingperiode, en het werd ook verhandeld voor fijnere producten zoals wijn. Rond het midden van de 19e eeuw werden de gezondheidsvoordelen van levertraan algemeen bekend.Van kabeljauwolie was al bekend dat het een goede bron was van vitamine A en D toen Deense onderzoekers in de jaren 70 de gezonde omega-3 vetzuren DHA en EPA ontdekten. Hierna werd kabeljauwolie steeds populairder als een goede bron van omega-3 vetzuren.

De productiefaciliteit

Schermafdruk 2020-03-18 14.54.09

Het omega-3 bedrijf Pharma Marine ligt aan de westkust van Noorwegen, in de buurt van Ålesund, een regio waar al langer dan 130 jaar visolie wordt gemaakt. Naast de geavanceerde technologie heeft de faciliteit een hypermodern onderzoekslaboratorium en het wordt gerekend tot een van de meest milieuvriendelijke omega-3-faciliteiten.

De faciliteit kreeg zijn Chain of Custody-certificering (CoC) in februari 2014. De belangrijkste aandeelhouder en CEO van Pharma Marine, Leif Kjetil Gjendemsjø, groeide op in de visserij van zijn familie waar hij zijn carrière begon, en heeft sindsdien gewerkt met producten uit de zee.

De omega-3 olie uit de Noordelijke IJszee is van de beste kwaliteit. Door jarenlange ervaring heeft Pharma Marine de competentie en technologie om de kwaliteit te waarborgen van de benodigde omega-3-vetzuren.

Maakt gebruik van de hele vis

De productiefaciliteit is gericht op duurzaamheid en de bescherming van de visstand voor toekomstige generaties. De kop en de lever van de kabeljauw zijn zeer vet en bevatten veel omega-3. Pharma Marine gelooft in mariene raffinage en werkt samen met de vissers om 100% van de gevangen vis te gebruiken.

Gjendemsjø zet zich in om de hoge kwaliteit te combineren met het gebruik van alles wat we uit de natuur halen met respect voor de natuur. Zijn tip voor het bepalen van de kwaliteit van een olie is smaak:

“Als de zuivere olie voordat er iets wordt toegevoegd goed smaakt, dan is het van hoge kwaliteit.”

EQ Pure Arctic Oil Ålesund

WhatsApp chat